Hoe verloopt een behandeling bij Osteopathie Anna?

Scroll naar beneden en lees verder.

In het kort

Een afspraak bij osteopaat Anna is opgebouwd uit een intakegesprek, onderzoek en behandeling. Elke afspraak duurt gemiddeld 50 minuten. De frequentie van de behandelingen is om de drie tot zes weken, afhankelijk van uw klachten. Gemiddeld zijn 3 tot 5 behandelingen nodig om verbetering van de klachten te voelen.

Hoe verloopt het behandeltraject?

Vraaggesprek: de anamnese

Voor het consult inclusief een behandeling neemt osteopaat Anna ruimschoots de tijd. Ze kijkt tijdens de anamnese niet allen naar uw huidige klacht maar ze vraagt ook naar uw ziektegeschiedenis. Zij maakt het behandeltraject zo inzichtelijk mogelijk voor u. Het gesprek duurt gemiddeld 10-20 minuten. 

De resterende tijd wordt besteed aan het lichamelijk onderzoek en de behandeling.

Onderzoek en behandelingen

Tijdens het osteopathisch onderzoek wordt uw lichaam uitgebreid onderzocht. Hierbij kijkt Anna naar de onderlinge relaties tussen de schedel, zenuwstelsel, organen, spieren en gewrichten. Ze gaat op zoek naar vastzittende weefselstructuren om de oorzaak van uw klacht te achterhalen.

Aansluitend wordt u behandeld. Osteopaat Anna gebruikt hiervoor verschillende mobilisatie-, manipulatie-, listening- en spieractivatie-technieken. 

Frequentie en aantal behandelingen

U wordt om de 3 tot 6 weken behandeld, dit hangt af van de ernst van uw aandoening of klacht. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig om een klacht te verhelpen of in elk geval een duidelijke verbetering te voelen. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen waarbij er meer of minder behandelingen nodig zijn. Het aantal behandelingen vindt altijd plaats in overleg met u. 

Merel Roos v. Z.
Merel Roos v. Z.NACHTZWETEN: Na 2 sessies was mijn nachtzweten weg.
Read More
"Na 2 sessies was mijn nachtzweten weg omdat Anna op verschillende plekken de spanning weg heeft genomen waardoor mijn lichaam dus geen uitweg meer zocht in het nachtzweten. Bezig zijn met je lichaam en klachten is niet altijd leuk, maar Anna is naast osteopaat ook een open en eerlijk persoon die er voor zorgt dat je je op je gemak voelt en je met een glimlach naar huis stuurt.”

Waarom kiezen voor Anna Triplet?

Kundig en transparant: Anna Triplet is een gecertificeerde, kundige osteopaat. Ze houdt van een persoonlijke en transparante no nonsense aanpak en maakt het behandeltraject zo inzichtelijk mogelijk voor u.

Talen: Zij spreekt naast Nederlands ook vloeiend Duits, Frans en Engels en kan uw behandeling in de door u gewenste taal bieden.

Samenwerking: Osteopaat Anna werkt graag samen met uw huisarts of specialist. De praktijk van Anna is met oog op samenwerking met andere specialisten gevestigd in Stadspoli Utrecht. Zodat u de beste zorg krijgt die u verder helpt.

Lid NRO: Anna Triplet is een erkend osteopaat en aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). U kunt een gedeeltelijke of volledige vergoeding ontvangen vanuit uw aanvullende zorgverzekering.

Hier kunt u op rekenen als u bij Osteopathie Anna boekt.

Kennismaken?

Wilt u weten of ostheopatie zinvol is voor u? Meldt u aan voor een (gratis) kennismakingsgesprek.

Osteopatie Anna

Smaragdplein 227, 3523 EH Utrecht

06-16534508